torsdag 10 september 2009

Hemma, men frisk


Lupita är hemma trots att hon är frisk. Det är jag som inte förstår mig på hur man lämnar ett friskt barn till dagis när den andra är kräksjuk, rent praktiskt alltså. Lupita får därför vara hemma och leka, busa och ibland driva hennes rara mor till vansinne.


Viktigt att lära sig att rosa är en flickfärg och att det enda som räknas i livet är att ta på sig läppglans på rätt sätt. ;-)


Hjälper till att göra bönsallad till middagen (kycklingsoppa med lime samt ris). Kryddar och blandar som en riktig kock. Märk handspriten i bakgrunden i dessa sjuk-tider. Tänk om den tar slut?!



Dagens lunch: Makaroner (skruvar), falukorv och gurka.

Cool


Angelina kräktes hela förmiddagen, men sedan blev det fart på henne.

Kräksjukan är här

Som en blixt från klar himmel...

Jag och barnen var helt klara att lämna vårt slott. Det var bara skorna som saknades. Helt plötsligt sprutar Angelina kräk och nappen flyger ut. Hon kräks flera gånger innan vi hunnit till toalettstolen. Sedan vill hon ha vatten och kräks igen.

Jag torkar och försöker samtidigt hålla koll på en Lupita som är på upptäcktsfärd. Jag önskar hon kunde gå till dagis och Angelina fick vara ensam hemma. Men hur lätt är det att ta en sjuk med sig på tur och returresan till dagis?

Jag hinner inte mer än torka upp första vändan, samtidigt som jag ringer jobbet och dagis, innan nästa kräkomgång kommer.

Jag fasar för den här dagen! Och jag hoppas innerligt att inte vi andra blir smittade.

Snoppar och snippor

Här hemma utvecklas samtalen mellan mig och barnen. Angelina är väldigt intresserad av snoppar, snippor, rumpor och bebisar i magen.

- Mamma, jag har en rumpa och snippa.
-Ja, det har du. Alla flickor har snippor.
-Var är mina stora tuttar?
-Du får stora tuttar när du blir stor.
- Pappa har en snopp.
-Ja, alla pojkar har snopp.

Så håller det på när hon sitter och filosoferar på toaletten. Är Lupita i rummet så är hon snabb att delta.

-Jag har snopp!
-Nej, du har en snippa. Pojkar har en snopp.
-Jag har en snippa!
-Ja...