söndag 4 april 2010

Högt och lågt

Vi stormtrivs i huset! Ungarna leker inne ena minuten, för att vara ute i nästa. De leker ta fatt, klättrar i träd, spadar i snön, leker med det nya köket de fått. Våra fiskar i dammen lever de också, trots den hårda vintern. Så fiskarna är heta de med för flickorna.

Inne försöker jag och Sigge hinna med så mycket som möjligt vid sidan av det vanliga livet med matlagning, hushållsstädning och tvätt, blodsockermätningar och en del besök. Jag har hunnit med att baka och blogga :-) Jag är helt enkelt effektivare nu. Det känns lättare, vi har större plats att göra "annat på".

Idag har Sigge och Deniz lagt golv i flickorna rum. Riktigt tjocka brädor som kan slipas i oändlighet. De ska målas i vitt till en början. Sedan har vi målat om taket i köket! Och det är klart! Så snyggt kommer det att bli. Vi hade först tänkt tapetsera flickorna rum, men tapeten är en beställningsvara, så det får bli först nästa helg.
Mikaela och Angelina var på bio - Draktämjaren. Jag och Lupita skulle handla tapeter, vi handlade mat och middag till killarna som lade golv. Innan och efter lekte tjejerna och ställde till med lite röra då och då. Till exempel så tar Lupita allt hon kan hitta, lägger i en cirkel och låtsas att hon eldar upp dem. Angelina är för det mesta snäll som ett lamm, men då och då får hon hysteriska utbrott för i stort sett vad som helst. Det slutar oftast med att hon utbrister att jag inte älskar henne...Om jag då pussar lite på henne så är snart allt glömt.

Förutom det så har vi haft besök av Chalid, Nasrin och flickorna. Vi satt på altanen, I SOLEN och drack kaffe med hembakta kladdmuffin, åt påskgodis och bara njöt en stund.

Igår var förresten Nori och Nawal med sina flickor här. Då var det inte lika fint väder, men varadagsrummet svalde alla och lite mer :-)

Nu måste jag hoppa i kojs.