söndag 30 augusti 2009

Bus på förlossningen

Oavsett om man har en mardröms-förlossning eller en dröm-förlossning så passade vi på att busa lite på både Angelinas och Lupitas förlossning.


Sigge tar i med "hårdhandskarna" och Mikaela fixar sig fin i håret på Lupitas förlossning.


Här testar Mikaela ett gåbord och jag har fått fina tofsar av syster min. Jag bjuder fotografen på en grimas mellan de djävulska värkarna.

Lupitas första tid.

Här kommer lite bilder från Lupitas första dagar.


Liten Lupita på 3950 gram. Kanonlätt härlig förlossning!


Sigge håller henne i stolen han en stund tidgare låg och sov i.


Lupita och nallen som jag tänkt ska följa henne genom livet.


Pappa hämtar för att köra hem oss till Angelina. Lupita föddes på natten den 1 augusti och vi åkte hem samma eftermiddag.


Angelina och lillasyster myser i soffan.

Tidiga bilder på Angelina

Sitter och bläddrar bland gamla kort. Här kommer några från Angelinas första dagar.


Angelina är född, men andas inte ordentligt. Sigge tar med henne till Neonatal där de försöker få till andningen med mer syrgas, injektioner och annat som jag förträngt.


Här har hon fått komma ur kuvösen en liten stund. Jag fick åka till henne i rullstol och sitta hos henne en liten stund. Hon var trött och ville inte amma.


Nere på avdelningen i den lilla liggkorgen. Nallen är pytteliten, men hon ännu mindre. Hennes band har åkt av henne och sitter på nallens hand.


Snart dags att åka hem.

Snor, någon?

Lupita är inne på att snor är kul...och gott. Hon är just nu förkyld och petar i näsan, fnissar, snyter sig i papper och ska SEDAN slicka i sig snoret (inget grönt snor utan små kladdiga fasta bitar) till familjens förskräckelse.

Ikväll skulle hon för femtielfte gången upp och kissa. När hon sitter på toaletten så frågar hon mig - Har du snor i ögonen? Har du snor ......tänderna? Sedan faller hon ut i gapskratt.

Antar att detta är en kiss och bajs-fas, fast med snor istället.

Cykelvagn till barnen

Jag har länge velat ha en cykelvagn 3-1. Dvs en cykelvagn som även kan användas som en vanlig vagn. Så idag - äntligen - så har jag gjort vår beställning. Flickorna valde färg och det blev en röd/svart. Kommer bli perfekt! Nu måste jag bara köpa en cykel till mig också.