fredag 27 november 2009

Toalett VAKT med makt

Jag är såå sur på de killar som arbetar på LILJEHOLMENS GALLERIAS TOALETT!

4 gånger av 4 möjliga då har jag nekats att använda handikapptoan. 1) den är till för handikappade 2) Nej, det går inte. Ta den toan, den är hela 30 cm större än de andra. 3) Ryck på axlarna, kan ingen svenska 4) Spolknappen är trasig.

Dessutom så verkar de ha sitt kontor innanför toaletten. Har t o m sett dem stå och tugga på en smörgås vid 2 tillfällen. Snacka om fin restaurang de har.

Nej, jag är inte handikappad, men jag vill inte hänga min kappa precis bredvid TOALETTEN där väggarna säkert har kiss-stänk på sig, men framför allt för att jag, kappan, två barn och kassar inte får plats på deras SMÅ toaletter! Man får fan inte ens luft därinne!

Idag, 4:e gången så insåg jag att jag inte kan tjata att de ska öppna handikappstoaletten, den var ju trasig. Jag ställde mig och vänta på den 30 cm större toaletten som var låst. Vi väntade och väntade. Jag frågade om den också möjligtvis var sönder, men det var den inte sa han. Tillslut gav jag upp och lät mina barn kissa i turordning och de fick sedan vänta utanför på mig medan jag bad dem att inte rymma. Vi tvättade händerna och gick, för att kort därefter komma dit igen eftersom Lupita ville på toa igen.

Jag insåg då att alla toaletter som tidigare varit upptagna fortfarande var låsta. Det var helt knäpptyst. Inte en fis hördes. Handikappsvakten var inte där, kanske hade han gått in på sitt kontor?

Jag kikade under dörrarna på de låsta toaletterna (genom att böja mig ner vid kranarna) och såg då att alla toaletter var lediga - men låsta!! Jag blev förbannad och hoppades i tysthet att Tove upplevt samma sak och redan skrit ett argt brev eller en insändare. Helt sjukt! Snacka om att vilja ha kontroll över båsen. Ärligt, är det de eller jag som är sjuk?

Röd klänning


Igår möttes jag av denna dam när jag skulle hämta på dagis. Man ser tyvärr inte hur klänningen glittrade, men det gjorde Angelina. Hon ville bestämt att vi skulle köpa en likadan. Vi får se hur det blir med den saken, men söt var hon där hon klackade runt i de stora skorna. Tur att hon hade sockenplast på sig för utfyllnad.

Evelina kom hit!

Det ringde på dörren en kväll för ett par dagar sedan. Där ute stod Evelina!!! Jag blev så himla glad. Det är inte så ofta jag får spontanbesök här i Stockholm. De gånger det händer så är det alltid Mikaela som ringer på och hon låg i mitt badkar.

Bjuder på en serie bilder på Evelina och Alexandra.




Första teckningen på en GUBBE!



En eftermiddag när jag hämtade Angelina så såg jag detta alster. Jag blev stoltare än en tupp i hönsgård.

Strömavbrott

En eftermiddag efter att solen hade lagt sig blev det plötsligt strömavbrott i 30-45 min. Efter att barnen fått en mindre chock att allt i hela Nybohov var svart så tände vi upp ljus så det stod härliga till, drack te (vi hade precis värmt vatten) och barnen mumsade på något också har jag för mig.

Sigge


Lupita, Mamma Linda och Angelina

Svininfluensan - Lupita


Så här såg hon ut i väntrummet på Huddinge sjukhus när läkaren sa att det var med 99 % säkerhet som Lupita hade svininfluensan.

Läskiga spindlar

Lupita har blivit rädd för spindlar. Varje kväll har vi en spindelritual dör jag måste leta små prickar på Angelinas madrass (över Lupita). Jag förstår inte var rädslan kommit från. Tills den lägger sig så är jag spindelkvinnan. Pappan i familjen förstår inte alls ritualen och därför är det lika bra att jag fortsätter leta prickar med nattlampan.

Jobbar jag jämt?

Jag arbetade sent och Sigge, Mikaela, Evelina och hennes kompis Alexandra var hemma. Sigge hade lagt barnen, Mikaela sitter i samma rum och skriver på ett brev då hon hör följande;

Angelina - Jag vill ha min mamma. Var är mamma? (låtsas gråter)
Lupita - Mamma jobbar.
A - Jag vill haaa min mamma.
L - Mamma jobbar.
A - Mammaaaa.
L - Mamma jobbar!
A - Maaa
L - JOBBAR! (avbryter nu hårt)
A - Maaa
L - JOBBAR! JOBBAR! MAMMA JOBBAR! JOBBAR!

Någon dag senare möter jag en personal på dagis som berättar att Lupita inte ens hade tid att säga god morgon den morgonen. Hon gick bara bestämt förbi fröken och sa

- Jag jobbar inte! Inte jobba idag!