onsdag 27 januari 2010

Avd 74 del 3

Anja på lekterapin leker doktor med Angelina. Anja blev Angelinas nya kompis. Vår oas i en annars stressande sjukhusmiljö.

Spontanbesök av sjukhusets clowner. De spelade och stod i tills Angelina höll för öronen och frågade varför de måste spela så högt.

Efterlängtad permission. Lasagne nere i sjukhusets bistro. Jag glömde kanyler till insulinet och fick skamset springa tillbaka till avdelningen och hämta.

Iland orkade inte Angelina. Hon skrek och var arg. -Du älskar inte mig! Jag vill hem! Varför har jag socker? Jag vill inteeeee! Sedan gömde hon sig och ville att jag skulle säga förlåt, vilket jag gjorde. Det slutade ofta med gråt och ett förlåt från henne med.

Och vi fick massor av paket. Brev med spännande innehåll, spel & pyssel, massor av olika gosedjur i olika former, kläder, tidningar, sockerfria tuggummin och säkert en del som jag glömt.

Vi tog massor av kort med kameran. Den är inte tömd än så de korten får ni ta del av senare.

Haukar hade nästan precis anlänt till Sverige och kom med ett glatt leende och hälsade på.

Erika och Milla kom på besök. Som tur var så glömde de riskakorna på golvet innan de gick och de försvann ner i min mage på kvällen. Tack för det!

Angelinas älskade Svante kom och hälsade på med mamma Åsa och lillasyster Hedvig. Ett mycket uppskattat besök som började nere på lekterapin och slutade på avdelningen. Då sa Angelina bestämt att hon var trött och ville att Svante skulle gå hem.


Lupita och pappa kom varje dag och hälsade på. Ibland var Lupita ledsen att behöva gå hem, andra gånger så vinkade hon bara glatt.

Avd 74 del 2

Mellanmål i sängen.

Pyssel i sängen.

Mer pyssel i sängen.

Lunch i sängen.


Och ännu mer pyssel i sängen.

Så såg det ut de första dagarna, om man bortser från ångesten hon kände när någon knackade på dörren eftersom detta oftast innebar provtagning eller nya människor som skulle presentera sig. Mat, fasta mat tider, pyssel, film, gos....det mesta i sängen. Vi tog dit hennes täcke och gosedjur första dagen så det skulle kännas lite mer hemma.

På avd 74 del 1

Det var nu mardrömmen började. Vi hade åkt in akut till Sascha Barnsjukhuset efter ett telefonsamtal från vårdcentralen. Angelina hade med säkerhet diabetes. På kortet har de emlat armveck och händer inför kommande provtagning.

Väntan på att emla ska verka.

Nu har de satt i nålarna och vi ska upp på avd 74.

Angelina är ledsen då hon förstår vad som ska hända.


Hon, Sigge och jag känner enorm stress och Angelina är självklart jätteledsen.

I den här sängen tillbringade vi mycket tid. Det första dygnet var hon kopplad till dropp och insulinpump, men även efter denna ofrivilliga liggtid så valde vi att titta på film.

Mår lite bättre