måndag 26 oktober 2009

Febertermometer

Jag ville kolla febern på Lupita vid lunchtid innan läggdax. Men det ville inte hon. Jag förklarade då att jag ville bara ta febern ....pipa lite i örat som vi säger här hemma. Hon känner då med sin hand över ögonen och säger:

-Jag är sjuk. Jag har lite feber.

(Och det hade hon).

Dyslexi i vardagen

Hela familjen var och tittade i den nyöppna gallerian i Liljeholmen. Där fanns en klockaffär som drog till sig Sigge som en magnet - som vanligt. Han brukar alltid drömma om dyra klockor i 50.000 kr klassen. Ibland låtsas han till och med att han tänker köpa dem (och jag står och skäms bredvid. Nja, kanske inte längre, men i början av vårt förhållande). Idag bestämde jag mig för att spela med när Sigge såg en snygg dyr klocka.

-Ska du köpa en dyr klocka så är det lika bra att den är snygg. Den där är riktigt snygg. Köp den, sa jag glatt.

Sigge provade länge och pratade med säljaren. Jag skuttade iväg till Sigges farbror som dök upp med sina barn. Vi pratade om klockan och tittade på den exklusiva katalog som Sigge fick med sig eftersom han skulle tänka över det. (Fniss)

Dagen efter gick han dit igen, med David. Sigge tänkte slå på stort. Han skulle köpa klockan!!!!
Tills han såg att den kostade 66.500 kr.

Han trodde att den kostade 6500 kr. Tänk om han hade dragit sitt kort?! -Tyvärr köpet gick inte igenom.....

När jag blir stor

Det är inte bara barnen som säger roliga saker här hemma. Idag vid köksbordet satt Sigge och placerade in kort i fotoalbumet från vårt giftemål. Han tittade på en bild och utbrast:

-Jag har alltid trott att jag skulle ha hår när jag gifte mig.